domingo, 6 de noviembre de 2011

EL FORN DE LA CASETA

Des de fa aproximadament tres anys que a la caseta tenim un forn moruno. Aquest es va construir amb moltísima il·lusió.Com sempre tot allò que construim passa per l'aprovació de tots el membres de la familia, però en aquest cas no hi hagué cap dubte i tots votarem el sí al forn de la caseta. El primer que es va fer fou recaptar molta infomació sobre la contrucció i el disseny d'aquest. Una vegada processada, ens posarem mans a l'obra
 El primer que ferem fou comprar un kit, aquest estava format per una cúpula que mesura de 110cm de diàmetre, una porta de ferro fos, l'eixida de fums, el piròmetre, i un joc d'accesoris (pales per al forn).
Quan el divendres ens arribà el kit des de Zamora, el banc on descansava el forn ja estava contruït. Amb molta cura i molt d'enginy eixe cap de setmana conseguirem posar la cúpula sobre el banc. Durant la setmana següent el meu pare s'encarregà de recollir palla que eixe mateix cap de setmana utilitzarem junt amb terra per a fer un tipus d'argamassa per a recobrir la cúpula. La finaltitat d'aquest recobriment és donar un major espessor per a que el forn mantinga durant més hores el calor. Tot seguit  posarem un tela de llana per a conseguir un aillament total del forn.
 Amb moltes ganes el forn començava a prendre forma i les receptes de tot el que podíem cuinar també començaven a crèixer en les nostres ments.
Unes setmanes més tard el forn estava construït.


4 comentarios:

  1. Amb ixe forn va començar la meva afició a la cuina: Pà, corder, pollastres, arròs al forn, pizzes, verduretes...

    ResponderEliminar
  2. eyyyyyyyyyy que ahi tb entre jo. en lo del arròs al forn.

    ResponderEliminar
  3. done fe que en eixe forn es fan molt bons arros al forn. L'ultima vegada que en vaig menjar va ser a la caseta i encara que em costara trencar-me el peu recorde que l'arros va estar de luxe!!
    que tal si fundeu telecaseta?ja sabeu servei a domicili i tot aixo.....
    Raul.

    ResponderEliminar
  4. done fe que Raül es trencà el peu després d'haver-se menjat l'arròs al forn i gràcies a això va poder superar el dolor que li provocà, animal on posares el peu? de segur que ho feres a propòsit per tal d'agafar-te la baixa.

    ResponderEliminar