domingo, 27 de noviembre de 2011

ROTLLOS DE CATERINETES

El 25 de novembre a Sueca  des de fa molts anys es celebra el dia de les caterinetes. Es tractava d'un dia on de menuts anàvem a algun sequer(zona pavimentada gran i plana on antigament es secava l'arròs)  d'algun pare o familiar d'un company de classe.
Hui en dia els sequers han sigut substituïts per altres zones d'oci com són l'estadi municipal o les pistes de patinatge.
Allí podíem córrer i jugar, però sobretot el que fèiem era menjar-nos el rotllo de caterinetes que les nostres mares ens havien preparat.
A la caseta un any més i per seguir la tradició hem elaborat aquests rotllets i ens han quedat així.






Per a que vosaltres pugueu fer-los a casa vos deixe el pas a pas.




Aquestos són els ingredients que ens fan falta per a l'elaboració:
-1 got de sucre
-1 got d'oli
-1 got de cassalla(si és cerveró millor)
- Anisets i fruita confitada per decorar.
- farina (la que admeta el brevatge)

En primer lloc mesclarem en un recipient el got d'oli, junt amb el sucre i la cassalla,  anirem afegint la farina poc a poc fins que ens quede un massa que es puga treballar i donar forma (ni molt dura ni massa tova). Mentre tant engegarem el forn i el posarem a uns 180ºC.



Després de l'amasat passem a fer una mena de rosquilleta.






Una vegada tenim tota la pasta amb forma de rosquilleta el que fem es donar-li forma de rotllo.






Sols ens queda decorar amb els anisets i la fruita confitada per tal de posar-ho al forn durant uns 10 minuts.





A disfrutar-los.... ja em contareu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario